A legkisebb árú jegyet keresed?

Egyiptom Abu Simbel templomok

Szállás Egyiptom Abu Simbel templomok


Az Egyiptomi Abu Simbel templomok lenyűgözik a látogatókat a történelmi és művészi jelentőségükkel. A templomok a Nílus folyónál találhatók, dél-Egyiptomban, Aszuán közelében. Az Abu Simbel templomok ókori sziklasírok, amelyek Egyiptom egyik leglátványosabb turisztikai látványosságává váltak.

Az Abu Simbel templomok építése az ókori fáraó, II. Ramszesz uralkodása idejére nyúlik vissza, az őszi napéjegyenlőség idején (március 21-én és szeptember 21-én) állva maradó napfényjátékot biztosítva a belső templomi szobrok számára. A templomok Aranykorszakának jeleként az UNESCO Világörökség része, és hűen reprezentálják az ókori egyiptomi művészet és építészet csodálatos mesterműveit.

Az Abu Simbel templomok különlegessége az, hogy az eredeti helyükről áthelyezték őket a 20. században az Aszuáni-gát építése miatt. A templomokat darabonként szétszedték, majd újraösszeszerelték a magasabb területen, hogy elkerüljék a víz alá merülést. Ez a mérnöki bravúr ma is elképesztő, és biztosítja, hogy a látogatók továbbra is megcsodálhassák ezeket a történelmi műemlékeket.

A Nagy Templom a két Abu Simbel templom legnagyobbika. A templom bejárati oszlopainak hatalmas Ramszesz-szobrait a Nílus és az Egyiptomi napisten, Ré tiszteletére emelték. A templom belső részében találhatók további szobrok és freskók, amelyek bemutatják a fáraó csatáit és győzelmeit is.

A Kis Templom Ramszesz főfelesége, Nefertari tiszteletére épült, és az egyetlen olyan templom, amelyet egy királyné számára emeltek. Az épület bejáratát a négy hatalmas Ramszesz szobor őrzi, ami a hagyományok szerint védelmet nyújt Nefertari számára.

Az Abu Simbel templomokhoz való utazás egy kalandos élmény. A látogatók leggyakrabban Aszuánból indulnak, és helyi hajóval vagy autóbusszal érkeznek a templomokhoz. Az út a Nílus mentén vezet, lehetővé téve a gyönyörű tájak és a régi csatornák megtekintését.

Az Abu Simbel templomok közelében néhány szálláslehetőség is elérhető, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy több időt töltsenek ezen a csodálatos területen. A közeli szállodák és üdülők kényelmes és modern szálláslehetőségeket kínálnak, valamint éttermeket és kényeztető szolgáltatásokat is, hogy a látogatók jól érezzék magukat az utazásuk alatt.

Az Abu Simbel templomok magával ragadó mágnesként vonzzák a látogatókat a világ minden tájáról. Ezek az ókori műemlékek lenyűgözik az embereket a művészet és a történelem szépségével, miközben lehetővé teszik számukra, hogy betekintést nyerjenek az ókori Egyiptom gazdag és izgalmas kultúrájába. Az Abu Simbel templomok egy megjelenítése a történelemnek és az emberi művészet csodálatos örökségének, és abszolút élményt nyújtanak minden látogatónak.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Abu Simbel templomok


1. Mi az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok egy ókori épületegyüttes Egyiptomban, Aszuán városában, a Nílus folyó partján.

2. Mikor épült az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok a 13. században épültek, a fáraó Ramszesz II. uralkodása alatt.

3. Milyen épületekből áll az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok két fő épületből állnak, az egyik az I. Ramszesz számára épült templom, a másik pedig Nefertari királyné számára épült templom.

4. Milyen méretű az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok nagy méretű épületek, a Ramszesz templom hossza 33 méter, Nefertari templom pedig 20 méter.

5. Milyen jelentősége van az Abu Simbel templomoknak?
Az Abu Simbel templomok jelentősége az ókori Egyiptomban az uralkodói hatalom és a vallási hagyományok megjelenítése volt.

6. Mikor és hogyan került fel a Világörökség-listára az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok 1979-ben kerültek fel a Világörökség-listára, a Nefertari templomot 1984-ben kezdték el felújítani.

7. Hogyan lehet elérni az Abu Simbel templomokat és mikor érdemes meglátogatni?
Az Abu Simbel templomok Aszuán városától kb. 300 km-re találhatók, repülővel vagy autóval lehet eljutni oda. A legideálisabb időpont a látogatásra a téli hónapok, november és március között, amikor a hőmérséklet is kellemesebb.

8. Van-e belépőjegy az Abu Simbel templomokhoz és mennyibe kerül?
Igen, van belépőjegy az Abu Simbel templomokhoz. Az ár a nemzetközi turistáknak kb. 40 USD, míg az egyiptomiaknak kb. 5 USD.

9. Mit érdemes még megnézni a környéken az Abu Simbel templomokon kívül?
Aszuán városában lehetőség van hajókázásra a Níluson, és meglátogatható a Filaei templom. Egyéb látnivalók a közelben a Homokdűnék, a Kerti-sziget, valamint a Nubiai múzeum.

10. Mik az Abu Simbel templomok megőrzésének legfontosabb kihívásai és hogyan védekeznek ezekkel szemben?
Az Abu Simbel templomok megőrzésének legsúlyosabb kihívása a túlzott turizmus és a magas páratartalom miatti épületi károsodások. A páratartalom ellen léphettek fel a templomok 'épületbe épített' klíma- és páramentesítő rendszerekkel, valamint az úgy nevezett 'hőtetőkkel', amelyek visszaverik a nap energiáját. A túlságosan nagy turisztikai nyomásra az alapítvány kiáll a jó minőségű, ugyanakkor fenntartható turizmus mellett, amely nem károsítja a kulturális örökséget, hanem inkább megőrzi azokat.


Időjárás Egyiptom Abu Simbel templomok


Az időjárás az Abu Simbel templomok területén jellemzően nagyon meleg és száraz. Az Északi-sivatag szélén található az Abu Simbel, amely az egyik leghíresebb turisztikai látnivaló Egyiptomban.

Az Abu Simbel templomok az ókori egyiptomi fáraók idejéből származnak, és a Nílus déli szakaszán található Pakisztántól északra található Nubia régiójában találhatók. A templomok több mint 3 000 évesek, és a sivatagi hőségben építették őket.

A napfényes időjárás általában egész évben folyamatosan tart az Abu Simbel-ben. A nyári hónapokban a hőmérséklet elérheti a 45 Celsius fokot, amíg a téli hónapokban a hőmérséklet csökken, és általában 20-25 Celsius fokos.

Az Abu Simbel-ben nincs sok csapadék egész évben, de ha esik, akkor általában az év első felében, mára számítva.

Mivel az időjárás az Abu Simbel-ben nagyon meleg és száraz, javasolt, hogy látogatása előtt utazók készüljenek fel az időjárási körülményekre. Fontos, hogy viseljenek felsőruházatot, napernyőt, kalapot és védőcseppeket, amelyek megvédenek a felhevült hőtől és a napsugárzástól.

Az Abu Simbel hihetetlen élménye akkor éri el csúcspontját, ha a naplemente idején látogatók látogatják meg a templomokat. Az első templom ajtaján lévő napsütés már láthatóan csökkenő napfényükkel a második templom ajtajának alapján számítva. Ennek oka, hogy a templomokat úgy építették, hogy az első napfény csak az első templom ajtajába érjen, amíg a második napfény csak az utolsó templom ajtajába érjen.

Az időjárás az Abu Simbel templomokban meleg és száraz, de a napi hőmérséklet változások miatt javasoljuk, hogy a látogatók készüljenek fel a körülményekre, és élményként éljék meg a félelmetes templomokat.


Ünnep Egyiptom Abu Simbel templomok


Az egzotikus Egyiptom lenyűgöző kalandokat, történelmi látnivalókat és gyönyörű tájakat kínál az idelátogatóknak. Az ország gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, és a világ minden tájáról érkező turisták számára számtalan érdekes helyet tartogat. Az ősi föld minden pontján találhatók lenyűgöző templomok és piramisok, melyek mind arról árulkodnak, hogy Egyiptom gazdag történelemmel rendelkezik.

Az egyik legjelentősebb és turisták által leglátogatottabb hely Abu Simbel, ami Aszuán déli részén található. Ez a hely a Nílus folyam mellett helyezkedik el, és a turisták igazi kulturális élményben részesülnek, amikor meglátogatják a híres Abu Simbel templomokat.

Az Abu Simbel templomok valójában két óriási, sziklafalba vájt templom, amiket II. Ramszesz építtetett az i.e. 13. században. A templomok hihetetlenül szép és megkapóak, és az UNESCO Világörökség részeként védett helyszínek.

A leginkább kihangsúlyozott jellegzetesség a templomok előtt található óriási szobraik. A két templom bejárata 20 méter magas, és több mint 10 méter magas szobrok veszik körbe a bejáratot. Ezek a szobrok II. Ramszeszt ábrázolják, amint uralkodói pózban áll és a fáraói hatalmát méltósággal mutatja. Ezek a szobrok hatalmasak és ámulatba ejtőek, és bárki, aki meglátogatja őket, érezni fogja a múlt erőteljes jelenlétét.

A belülről is pompás templomoknak az első néhány kilométer messziről csodálatos látványt nyújtanak. A falakon ókori hieroglifákkal ékesített szobrok és festmények találhatók, melyek részletezik II. Ramszesz karrierjét és a csatákat, amiket megvívott. A szobrai mellett megtekinthetjük a fáraó szobrát is, és lenyűgözve figyelhetjük, ahogy a cirokokkal fejedelmi módon üdvözli a látogatókat.

Az Abu Simbel templomokat idővel a Nílus áradása veszélyeztette, ezért a 20. század elején elhatározták, hogy elmozdítják őket. A templomokat óriási méretű kövekbe vágták, és mintegy 200 méterrel arrébb helyezték el, hogy megőrizzék őket a víz alatti sorsuktól. Ez a mérnöki csoda elképesztő és tiszteletre méltó módon mutatja az ókori Egyiptom művészetét és mérnöki tudását.

A templomok látogatása fantasztikus lehetőség a turisták számára, hogy betekintést nyerjenek az egyiptomi történelembe és kultúrába. Az ókori Egyiptom csodálatos templomai a turisták miatt új életre kelnek, és nincs más érzés, mint amikor az ember a múlt hatalmát testközelből tapasztalja.

Abu Simbel igazán különleges hely Egyiptomban, ami mindenki számára lehengerlő élményt nyújt. A templomok lenyűgöző szépségűek és fantasztikus történelmi jelentőséggel bírnak. Akik elmerülnek az ókori Egyiptom világában, biztosak lehetnek benne, hogy a templomok látogatása emlékezetes élmény lesz az életükben.


Repülőjegy Egyiptom Abu Simbel templomok


Az Abu Simbel templomok Egyiptom egyik legismertebb turisztikai látványossága, melyeket gyakran látogatnak meg az utazók az ország déli részén. Ennek megfelelően, egyre több ember keres repülőjegyeket, hogy könnyedén eljuthassanak ehhez a lenyűgöző helyszínhez.

Elsőként érdemes megemlíteni, hogy Abu Simbel Aszuán várostól mintegy 280 kilométerre található. Ez a távolság rövid repülőúttal könnyen legyőzhető, és egyre több légitársaság indít közvetlen járatokat Abu Simbelbe. A választás lehetőségeinek növekedése miatt a repülőjegyek árai is sokkal kedvezőbbek lettek az elmúlt időszakban, ami jó hír minden utazónak.

A repülőjegyek ára azonban változó lehet, attól függően, hogy mely időszakban és mennyivel előre foglaljuk az utunkat. Természetesen az idegenforgalmi szezonban, ami általában októbertől áprilisig tart, valamint a hosszú hétvégék, ünnepek idején általában drágábbak a repülőjegyek. Ezért érdemes előre tervezni az utazást és időben lefoglalni a jegyeket, hogy megelőzzük az áremelkedéseket.

Az Abu Simbelbe tartó járatok többsége Aszuán repülőteréről indul, ami nem csak könnyen elérhető mind belföldről, mind külföldről, de számos légitársaság működtet járatokat ide. Egy másik lehetőség, ami sok utazónak előnyös lehet, a Luxor repülőtér használata, amely aszuáni csatlakozással is elérhető. A Luxor repülőtérről Abu Simbelbe utazóknak általában átszállniuk kell Aszuánban, de ez teljesen zökkenőmentes és időben is megfelelően be van osztva.

A repülőút Abu Simbelbe rövid, kb. 1 óra hosszú, ezért sokan a legkényelmesebb és leggyorsabb módját választják, hogy eljussanak a templomokhoz. Az Abu Simbel repülőtér közvetlenül a templomok közelében helyezkedik el, így egy rövid transzfer után elérhető a nevezetesség.

Amennyiben kedvező árat szeretnél találni repülőjegyre Abu Simbelbe, a legjobb, ha figyellemeden kíséred az légitársaságok akcióit és promócióit. Sokszor előfordulnak kedvezmények és különböző akciós árak, amelyeket érdemes kihasználni. Az internetes utazási oldalakon is érdemes böngészni, mivel gyakran kedvezményes ajánlatokat találhatunk.

Összességében, a repülőjegyek nagyon jó lehetőséget kínálnak az utazóknak, hogy könnyedén és gyorsan eljuthassanak Abu Simbel templomaihoz. Az árak alakulását követve és időben foglalással kiválasztható a legmegfelelőbb lehetőség az utazáshoz. Ne felejtsük el azonban, hogy ezek a templomok olyan csodálatosak és figyelemre méltóak, hogy a repülőút egy álom keresztülrepülni a múltba, hogy megcsodálhassuk ezeket az ókori remekműveket.


Ezrek elégedett ügyfelek

Největší internetový výběr letů

Záruka a legkedvezőbb árra

A legolcsóbb repülések a világ minden destinációjába

Olcsó repülőjegyek az egész világra egy helyen.

Repülőjegyek felfedezése